Previous
Next

winkel led verlichting

Gratis lichtplan voor uw winkel? Neem contact op!

Flexibele winkel verlichting

Als het gaat om verlichting in je winkel wil je vanzelfsprekend de beste oplossing. De mooiste spots, de beste kleurweergave en de juiste kleurtemperatuur. Ook wil je lampen met een flexibele inzetbaarheid, lange levensduur en optimale besparing. Ons assortiment is ruim en wij kunnen je nagenoeg ieder product leveren. Wij werken alleen met A-kwaliteit LED’s en armaturen, voorzien van een gunstige LB normering voor maximale besparing. Hieronder vind je alle producten die geschikt zijn voor verlichting in jouw winkel.

Verlichting winkel = maatwerk

De soort verlichting in je winkel is afhankelijk van zeer veel aspecten. Een winkel is nogal een algemeen begrip. Het verschilt nogal in welke retail branche of business je actief bent. Een slager heeft immers andere winkelverlichting nodig dan een schoenenwinkel of parfumzaak. Verder heeft iedere ruimte en plek binnen je winkel een andere aanpak nodig. Je etalage of showroom wil je anders verlichten dan de schappen of stellingen in je winkelpand. Het maken van een lichtplan is daarom altijd een goed idee. Dit kun je zelf uitvoeren of je laat softwarematig een lichtplan op maat maken.

Winkelverlichting LED spots & rails

De meest praktische LED winkelverlichting op dit moment is de LED spanningsrails en railspots. De 3-fase rails kun je gemakkelijk plaatsen, zelfs als er geen stopcontact direct in de buurt is. In het railsysteem lopen 3 fasen. Dit houdt in dat er 3 verschillende groepen zijn die je apart in- en uit kunt schakelen of kunt dimmen. LED railverlichting is uiterst flexibel. Mocht de inrichting van je winkel of showroom wijzigen, verplaats je gewoon de railspots!

Kantelbare inbouwspots

Naast LED spots op een rail zijn kantelbare inbouwspots enorm handig en gewoonweg mooi om te zien. Het armatuur wordt vastgezet in het plafond en de LED spot kun je los van het armatuur kantelen naar iedere gewenste richting. Zo zet je snel een item in ‘the spotlight’. Vanzelfsprekend kun je de LED spot ook gewoon naar beneden laten schijnen. Dus ben je op zoek naar een handige LED? Van accentverlichting tot reguliere basis- of sfeerverlichting; met kantelbare LED inbouwspots regel je het zelf.

De juiste kleurweergave (CRI)

In een winkel is het van belang dat je LED lampen gebruikt met een hoge kleurweergave. Kleurweergave, ook wel CRI of Color Rendering Index wordt uitgedrukt in RA. We gebruiken hiervoor een schaal van 0 tot 100. Eigenlijk maken we een vergelijking met daglicht. Voor sommige winkels is dit zeer belangrijk. Je wilt immers niet dat mensen een kledingstuk in handen hebben dat buiten de winkel een andere kleur heeft dan tijdens de aankoop. Winkelverlichting met een CRI tussen 80 en 89 is veelal voldoende. Voor etalages en showrooms raden we een hogere CRI aan.

Kleurtemperatuur

Daarstraks hebben we gesproken over de juiste kleurweergave. Dit staat echter los van de lichtkleur, of kleurtemperatuur. Van oudsher was LED winkelverlichting kil, wit en koud. Tegenwoordig niet meer en kunnen we iedere sfeer creëren. De juiste lichtkleur (uitgedrukt in Kelvin) zorgt voor de juiste stemming. Kies bijvoorbeeld voor warm witte verlichting in je winkel.

Optimaal besparen via lichtmanagement

De overstap van conventionele winkelverlichting naar LED kan een flinke investering zijn. Je wilt als ondernemer daarom maximaal rendement behalen. Dit doe je door te kiezen voor LED verlichting van hoge kwaliteit (met lage onderhoudskosten en lange levensduur). Maar je kunt nog een stapje verder gaan door gebruik te maken van lichtsensoren of een lichtmanagementsysteem.

De lampen in de etalage van je winkel wil je nu eenmaal net iets langer laten branden dan de rest. Of die ene spot in de linker hoek mag langer aanstaan dan de vitrineverlichting bij de kassa. Een licht sturings- of lichtmanagementsysteem maakt dit mogelijk. Van daglichtregeling tot aan-/afwezigheidsdetectie. Van automatische tijdsturingen tot aanpasbaarheid van winkelverlichting tot in detail van de ruimte.

Verlichting van verse producten

Heb je een winkel en verkoop je verse producten? Brood, vlees, taartjes, etc? Dan ben je het beste af bij bijzondere LED verlichting. Deze bijzondere Premium food LED’s bieden en unieke golflengte combinatie en geven totaal geen warmte af. De producten blijven langer houdbaar. Kies de juiste lichtkleur om de producten in de winkel of vitrine optimaal te presenteren.

Compleet pakket winkel verlichting

Naast losse LED spots, lampen of armaturen kun je in onze webshop ook complete pakketten voor winkelverlichting bestellen. Kies bijvoorbeeld een etalagepakket of configureer je eigen LED winkel verlichting pakket. En kom je er niet uit? Aarzel niet wij helpen je graag. Onze medewerkers zijn gek op LED. Zij zijn volledig op de hoogte van de Arbo wetgeving en houden de Europese NEN regelingen scherp in de gaten. Geen vraag is te gek!

Behoefte aan Opheldering?

Stuur een mail

7 dagen per week, 24 uur per dag

LED Chat

5 dagen per week van 09:00 tot 19:00 uur