Vorige
Volgende

LED food verlichting

Gratis lichtplan voor jouw verswinkel? Neem contact op!

Food LED verlichting

Ben je actief in de voedselbranche? Van supermarkt tot bakkerij, van patisserie tot groentewinkel; je klanten willen verse en smakelijke producten zien. Wees eerlijk; jij koopt toch ook die aardbeien die er fris, vers en rood uitzien? LED Food verlichting speelt hierin een grote rol. Hieronder vind je belangrijke armaturen en LED’s die jouw producten laten stralen.

led producten voor food

Add to my Favorites Remove from my Favorites
Add to my Favorites Remove from my Favorites
Add to my Favorites Remove from my Favorites
Add to my Favorites Remove from my Favorites
Add to my Favorites Remove from my Favorites
Add to my Favorites Remove from my Favorites

LED’s voor verse producten

LED verlichting die speciaal ontworpen is voor de voedselindustrie heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Allereerst komt er bij LED verlichting nagenoeg geen warmte vrij. Je producten blijven hierdoor langer vers. Ten tweede is LED extreem zuinig en onderhoudsvrij. En als derde; door gebruik te maken van de juiste lampen & lichtkleur, worden jouw verse producten tiptop gepresenteerd. 

Welke armaturen zijn geschikt?

Qua armaturen kun je met Food LED’s alle kanten op. De meeste flexibele armatuur is waarschijnlijk een spanningsrail voorzien van LED railspots. Deze stelt je in staat diverse items afzonderlijk te verlichten. En mocht je opstelling van je etalage of winkel veranderen, dan verschuif je de spots eenvoudig mee. Dit kan echter alleen bij een 3 fase spanningsrail. Verder kun je de afzonderlijke lampen dimmen of aan- uitzetten, echt handig dus.

Welk licht heb ik nodig?

De juiste LED lamp is afhankelijk van het verse product dat je verkoopt. Zo wil je vleeswaren anders onder de aandacht brengen dan vers gebakken broodjes. Dit kun je doen door te kiezen voor de juiste LED lichtkleur. Lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin. Deze waarden variëren van 1000K (kaarslicht) tot aan 10.000K (zonlicht). Daartussen in bevinden zich vele waarden. Van warm wit (3000K), daglicht (5000K) en koel wit licht (6500K). Per voedselsoort/ product geven wij de juiste indicatie aan.

• Verlichting vis

De LED food verlichting bij vis is afhankelijk van de vis soort of kleur. Zo kun je witte vissoorten zoals kabeljauw het beste verlichting met een LED lamp van 4200K-500K. Voor rode vissoorten, zoals zalm, kies je voor een lamp met 3000K.

• Verlichting van groente en fruit

Fruit en groente verlicht je met een Ledlamp die een lichtkleur heeft van 3000K. Groentesoorten die onder de grond groeien (aardappels, witlof, champignons) wil je echter niet op deze manier verlichten. Deze bewaar je in het donker.

• Verlichting van vlees

Rood vlees kun je het beste verlichten met Premium Food LED modules met een lichtkleur van 2700-3000K. De speciale Meat Premium Red module (MPR) voorkomt verkleuring van vleeswaren. Meer informatie over slagerij verlichting.

• Verlichting brood en gebak

De juiste lichtkleur voor vers brood en gebak is 2700-3000K. Deze warme lichtkleur geeft de korst een smakelijke en krokante uitstraling met behoud van versheid. Meer informatie over bakkerij verlichting.

Duurzame food verlichting

Als onze food verlichting is van A-kwaliteit; zeer duurzaam en erg zuinig. Online bestellen is eenvoudig je kunt rekenen op ruime garantie van de producten. Verder zijn wij altijd bereikbaar voor vragen en geven wij graag advies.

Veelgestelde vragen

Met LED railspots ben je het meest flexibel. Dit is een spanningsrail met 3 groepen waarop je spots in kunt bevestigen. Iedere groep kun je apart dimmen of in- en uit kunt schakelen. Iedere spot is te verschuiven. Wat handig is wanneer je de etalage of winkelinrichting wil veranderen. En de LED food modules zorgen voor een optimale presentatie van je producten.

Naast LED railspots zijn er ook nog inbouwspots. Deze spots vallen in het plafond. Er zijn spots die naar beneden zijn gericht. Maar je hebt ook kantelbare spots die je in enkel gewenste richting kan draaien.

Groentewinkel
Voor een groentewinkel heb je een Ledlamp nodig die een lichtkleur heeft van 3000K en een CRI waarde van >90.

Slagerij
Voor vlees dat rood is van kleur, kun je het beste een Ledlamp gebruiken met Premium Food LED modules met een lichtkleur van 2000K, kleurcode 920. Met de Meat Premium Red module (MPR) voorkom je dat vleeswaren verkleurd.

Bakkerij
Vers brood en gebak kun je best verlichten met de food warm white led chip met een kleurtemperatuur van 2500K, kleurcode 925. Door de warme lichtkleur ziet de korst er lekker uit. Daarnaast geven de LED lampen bijna geen warmte af, waardoor de versheid wordt behouden.

Vis

Om vis zo goed mogelijk te verlichten gebruiken we de fresh fish led chip met een 4000K kleurtemperatuur en kleurcode: 940.

Dit is zeker mogelijk. Je kunt bij ons een lichtplan aanvragen via het contactformulier.

De levensduur van een LED lichtbron is gemiddeld 50.000 uur.

Behoefte aan Opheldering?

Stuur een mail

7 dagen per week, 24 uur per dag

LED Chat

7 dagen per week, 24 uur per dag