Vorige
Volgende

LED showroom verlichting

Gratis lichtplan voor jouw showroom? Neem contact op!

LED verlichting in je showroom

Het maakt eigenlijk niet uit wat je in de showroom hebt staan; je wilt dat je producten er zo goed en mooi mogelijk uit zien. Ook wil je dat showroomverlichting duurzaam is. Lampen branden bijna de gehele dag en je wilt zo energiezuinig mogelijk te werk gaan. LED verlichting is de beste keuze. Welke armaturen, CRI-waarden, kleurtemperatuur je nodig hebt is afhankelijk van je product. Ook de ruimte speelt ook een rol bij het kiezen van de juiste verlichting.

led producten voor de showroom

37% korting!
Add to my Favorites Remove from my Favorites
Add to my Favorites Remove from my Favorites
43% korting!
Add to my Favorites Remove from my Favorites
Add to my Favorites Remove from my Favorites
Add to my Favorites Remove from my Favorites
Add to my Favorites Remove from my Favorites

Echte kleuren en de juiste sfeer

Of je nu meubels, keukens, kleding of auto’s in je showroom hebt staan; kleurechtheid is belangrijk. Je wilt natuurlijk dat de klanten een goed en oprecht beeld hebben van je product. Kleurechtheid verkrijg je niet door heel veel lampen te plaatsen maar door de juiste lampen- en de juiste positie te bepalen. Ook wil je ervoor zorgen dat showroomverlichting de juiste sfeer biedt. Laten we eerst eens kijken naar de werkelijke kleuren. Hiervoor is het van belang een LED lamp te kiezen met een hoge CRI. CRI is een afkorting voor Coloring Rendering Index. De CRI waarde zegt iets over de weergave van kleuren. Er wordt eigenlijk een vergelijking gemaakt met daglicht. Dit wordt uitgedrukt in RA (van 0 tot 100). De meeste LED lampen hebben een CRI waarde tussen 80 en 100. Een hoge, excellente kleurweergave (CRI van 90 en hoger) is voor showroomverlichting van belang. Sfeer in een showroom creëer je door lampen te plaatsen op de juiste plek; je wilt niet dat ze verblinden of hinderlijke schaduwen geven. Daarnaast is het van belang te kiezen voor de juiste kleurtemperatuur. Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin. Een LED lamp met een lage waarde zal warmer zijn dan een lamp met een hoge waarde. Hoe hoger de Kelvin waarde, hoe koeler en witter de kleur. Als het gaat om showroomverlichting raden we een lamp aan met een waarde tussen 3000 K (warm wit licht) en 4000 K (neutraal wit licht).

Flexibele showroomverlichting

Een showroom bestaat veelal uit diverse ruimtes en bijbehorende verlichting. Zo zul je algemene verlichting nodig hebben maar ook wil je items goed in de spotlight kunnen zetten. Accenten aanbrengen of specifieke items onder de aandacht brengen is juist erg belangrijk. LED inbouwverlichting is ideaal bij een showroom die statisch is en niet vaak aangepast wordt. Je hebt keuze uit ontzettend veel LED armaturen die zeer energiezuinig zijn. Wissel je vaak van producten of verplaats je producten regelmatig? Kies dan voor LED verlichting op een 3 fase spanningsrails. Gebruik draaibare, kantelbare en dimbare railspots om items te accentueren en verschuif ze in de rails als je de indeling aanpast.

LED voor je showroom en meer!

Naast je showroom zijn er vast nog meer ruimtes die duurzame verlichting nodig hebben. Wat dacht je van je hal, etalage, en het toilet? De LED Online specialisten denken hierin graag met je mee. Dus schroom niet om contact op te nemen als je vragen hebt. We helpen je graag! Onze specialisten vertellen je graag op welke manier je maximaal kunt besparen, ze zijn volledig op de hoogte van de Arbo wetgeving kunnen de Europese NEN regelingen bijna dromen. Wist je dat LEDonline.nl enkel A-kwaliteit ledlampen en armaturen levert tegen groothandel prijzen? Niet verkeerd toch?

Veelgestelde vragen

Dat hangt helemaal af van de grootte van de ruimte en het soort producten dat je verkoopt. Bij een showroom voor auto’s speelt de kleurweergave of kleurechtheid een grote rol, bij andere producten is dit minder van belang.  Met de juiste verlichting worden producten nu eenmaal optimaal zichtbaar en creëer je de juiste sfeerbeleving. Wil je het beste resultaat bereiken? Laat dan een maatwerk lichtplan maken voor je showroom. Dat weet je ook direct welke kosten eraan verbonden zijn en welke besparing LED je oplevert. Wij maken graag vrijblijvend een lichtplan.

Kelvin is de eenheid waarin de kleurtemperatuur wordt uitgedrukt. De kleurtemperatuur zegt iets over sfeer en vertelt of het licht warm of koud oogt. Bij een hogere Kelvin waarde is het licht kouder en witter. Bij een lagere Kelvin waarde is het licht warmer en geler.

CRI zegt iets over kleurweergave en wordt uitgedrukt in RA (schaal van 0-100), waarbij 100 te vergelijken is met daglicht. Voor een showroom is een hoge CRI van belang, vanaf 90 RA. Dan wordt de kleur van het product optimaal weergegeven.

Die mogelijkheid bestaat. De meest bekende subsidieaanvraag is de EIA, Energie Investerings Aftrek. Belangrijk hierin zijn de specificaties van de LED verlichting. Enkel kwalitatieve, goed presterende producten komen in aanmerking. Wij leveren A-kwaliteit en houden NEN normen en LB normeringen in de gaten. We vertellen je graat iets meer over de EIA subsidie en bijpassende armaturen & oplossingen.

Behoefte aan Opheldering?

Stuur een mail

7 dagen per week, 24 uur per dag

LED Chat

7 dagen per week, 24 uur per dag