LED verlichting bakkerij

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor goede en veilige verlichting. Niet alleen thuis maar ook op de werkvloer. Als het gaat om winkelverlichting is er voor bakkerijen een speciaal aanbod. Het begint al bij de entree. Of mensen wel of niet binnenwandelen, hangt af van hoe aantrekkelijk jouw bakkerij er van de buitenkant uitziet. En de standaard etalageverlichting werkt niet voor iedere bakkerij. Je wilt immers dat broden, gebakjes etc. er zo vers en knapperig mogelijk uitzien. Dit doe je door middel van speciale LED Food verlichting.

Met LED FOOD verlichting zit je gebakken

De speciale LED verlichting voor in de bakkerij laat je producten van de beste kant zien en zet de juiste sfeer neer. De juiste verlichting geeft bezoekers een aangenaam en vertrouwd gevoel en bevordert koopgedrag. Daarnaast biedt speciale verlichting in de bakkerij nog een voordeel; het zorgt voor een langere houdbaarheid van producten.

Goede verlichting, langere houdbaarheid

Wist je dat onjuiste verlichting vers voedsel sneller kan laten bederven? Kies daarom kwalitatieve en geschikte LED verlichting om de houdbaarheid zo goed mogelijk te behouden. Met name de Premium Food LED modules zijn geschikt als toepassing voor vers producten in de vitrine, op de toonbank of in het schap. Het voordeel van deze LED verlichting, met name voor een bakkerij, is de balans tussen de juiste golflengte combinatie en de lage warmte output. Doormiddel van de juiste kleurtemperatuur (Kelvin) worden de producten op de juiste manier belicht en zorgt dit voor een verse uitstraling. Goed licht, verser product.

Kleur bekennen
De juiste verlichting hangt af van diverse factoren. Zo houd je rekening met de grootte van de ruimte, de hoeveelheid daglicht en de producten die je verkoopt. Neem bijvoorbeeld vers gebakken brood in de vitrine of de schappen. De versheid wil je optimaal belichten en kiest hiervoor een Food lamp met een lichtkleur van 2500K en kleurcode 925 FWW.

Lichtkleur wordt weergegeven in Kelvin, zoals we al eerder aangaven. Kelvinwaarden variëren van 1000K (kaarslicht) tot aan 10.000K (zonlicht). Van warm wit (3000K), daglicht (5000K) en koel wit licht (6500K). Per product kies je de juiste lichtkleur.

Van entree tot vitrine

Met name de Premium Food LED modules, speciaal ontwikkeld voor bakkerijen, staan garant voor een beter behoud van het product en zorgen voor een aangename sfeer en versere uitstraling. LED is naast de lange levensduur en het lage verbruik ook gebruiksvriendelijk. Maar voor de rest van je winkel, de entree of werkplaats heb je wellicht speciale wensen. Om te bepalen welke verlichting waar moet komen kun je kiezen voor een lichtplan. Een op maat gemaakte 3D visualisatie van jouw winkel of bakkerij. Het plan maakt inzichtelijk hoeveel armaturen je nodig hebt. En qua aanbod kun je alle kanten op; LED downlights, LED in- of opbouwspots, LED tracklights, LED pendelarmaturen en meer!
 Bekijk al onze Fresh Food armaturen!

Veiligheid voorop

Of het nou gaat om een kledingwinkel, industriële fabriek, kantoor, supermarkt of andere omgeving; verlichting is veiligheid. Een goed verlichte omgeving zorgt ervoor dat werknemers en klanten op een veilige manier kunnen werken en winkelen. Het is noodzakelijk om ook als bakkerij de juiste werkplekverlichting in huis te hebben.

Wettelijke eisen gesteld door de Arbo wet dienen gerespecteerd te worden. Dit zorgt voor veiligheid, maar ook voor maximale productiviteit. Onze LED verlichting is trillingvrij en kunnen worden voorzien van daglichtregeling. Daarnaast is het ook mogelijk om optimaal te besparen doormiddel van bewegingssensoren. Wel zo handig op plekken waar maar weinig licht behoeft.

Goed voor het milieu, beter voor de portemonnee

Het is je vast niet ontgaan dat LED verlichting een stuk zuiniger en voordeliger is dan conventionele verlichting. LED verlichting straalt tot 90% minder warmte uit, verbruikt minder, maar levert wel dezelfde licht opbrengst. Ondanks dat de investering ten opzichte van conventionele verlicht wat hoger licht, is de aanschaf in gemiddeld twee jaar al terug verdiend. De gemiddelde levensduur van een LED lamp bedraagt tot wel 50.000 branduren wat voor een grote besparing zorgt. Wil je nu precies weten wat je terugverdientijd is?
Wij helpen je graag!

LED verlichting bakkerij;

  • Je bespaart met LED verlichting op je energiekosten omdat LED goedkoper is in verbruik
  • LED verlichting heeft een zeer lange levensduur
  • Onderhoudsvrij
  • Altijd 100% lichtoutput en dimbaar
  • Premium Food LED verlichting speciaal voor vers producten uit de bakkerij.