LED strips op maat

Inmiddels zijn LED strips niet meer weg te denken als het gaat om moderne verlichting. De zelfklevende strips zijn gemakkelijk in gebruik, energiezuinig en kennen een lange levensduur.
Nu is de ene strip de andere niet, vooral als het gaat om kwaliteit. De goedkope LED strips zijn nu eenmaal niet altijd energiezuinig en laten veelal los. Verder komen ze in standaard maten en dat is niet altijd wenselijk. Inmiddels zijn er ook diverse strips verkrijgbaar van A-kwaliteit. En bijkomend voordeel? Je kunt deze LED strips op maat bestellen! Stuur ons gewoon even een aanvraag.

Vele toepassingen

Een LED strip is eigenlijke een flexibele, smalle strip waar kleine LED lampjes op gesoldeerd zijn. De kleefstrip aan de achterzijde zorgt ervoor dat de lampjes nagenoeg overal bevestigd kunnen worden. Onder keukenkastjes, de toonbank maar ook in de slaapkamer. Veelal zijn enkel standaard maten te verkrijgen, zoals 5 meter. De strips kunnen aan elkaar gekoppeld worden om een grotere lengte te bereiken. Ook zien we strips van 2 of 15 meter. Maar wat als je nu een precieze afmeting wenst? In je etalage, winkel of op kantoor willen veel mensen immers een nette oplossing- op maat, zonder dat een restant van de strip ergens in een hoekje wordt weggemoffeld.

LED strips op maat knippen

Er zijn mensen die LED strips op maat knippen. Bij sommige LED strips staat zelfs met een schaartje aangegeven waar dit mogelijk is. Toch zijn wij geen voorstander van het zelfstandig op maat maken van LED strips. Het resultaat is namelijk zeer afhankelijk van het type product. Sommige LED strips functioneren niet goed meer. Helemaal als je waterdichte LED strips op maat wilt maken! Het doorknippen van de siliconen bescherming zorgt ervoor dat water eenvoudig kan binnendringen.

Ruime keuze maat strips

Als het gaat om LED strips op maat is er ruime keuze. Er zijn bijvoorbeeld strips voor binnen en waterdichte varianten voor buiten. Ook heb je de keuze uit diverse wit tinten:

  • Warm wit (2700K-3000K)
  • Natuurlijk wit (4000K)
  • Koud wit (6000K)

Ook gekleurde verlichting (multicolor) behoort tot de maatwerk mogelijkheden.

  • RGB; rood, groen en blauw, zorgt voor alle kleurencombinaties.
  • RGBW; rood, groen, blauw en een extra witte kleur. (koud witte of warm witte LED).
  • RGB+CCT; naast RGB bevat dit type LED strip extra warm witte en koude witte LEDS.

Adapter, controller, LED profiel?

De meeste LED strips op maat zijn eenvoudig te bevestigen. Houdt er altijd rekening mee dat de LED strip van voeding wordt voorzien door een adapter. Deze zul je moeten aansluiten op netstroom. Ook is de strip voorzien van een controller. Deze ontvangt de signalen van een afstandsbediening en stuurt het door naar de strips.

LED strips zijn vooral bedoelt als indirecte verlichting. Ze hangen ergens achter, of onder. Je kunt de strips direct bevestigen op een wand of aan het plafond. Ook zijn er speciale aluminium LED strip profielen verkrijgbaar. Deze verspreiden het licht op een egale en vloeiende manier. Het gebruik van een profiel raden wij vooral aan als je LED strip op maat in het zicht hangt. Wil je meer informatie over LED strips op maat voor jouw branche? Wij helpen je graag! Stuur ons een aanvraag met jouw wensen en we maken het voor je in orde!

Contact
Openingstijden